Bedrijfsvideo laten maken? Maar waarom nu precies?

Video is vandaag de dag niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Sinds de uitvinding van de tv is video de belangrijkste communicatietool geworden van de 20ste en 21ste eeuw. De smartphone en computer hebben dit alleen maar in een versneld tempo gebracht.

Video in ons dagelijks leven.

De top 4 meest gebruikte sociale media platformen zijn: Facebook, Youtube, Instagram en Tiktok. Deze vier platformen hebben 1 iets gemeen: Ze zijn of worden allemaal video first. Linkedin staat op de 5de plaats en is ook meer en meer de overstap aan het maken naar het gebruik van video’s.

Maar waarom?

Hoeveel keer is het je al overkomen dat iemand iets verteld, jouw verbeelding bindt er een verhaal aan vast om dan een paar weken later te ondervinden dat je er volledig naast zat? We maken het allemaal genoeg mee. Onze verbeelding is een krachtige tool die ons leven kan verbeteren maar ook evengoed roet in het eten kan gooien. Video is de perfecte tool om zeer snel en duidelijk aan iemand te tonen hoe iets werkt of hoe een situatie zich afspeelde. Zo kan je als bedrijf, werkgever, ondernemer, influencer, ouder,… zeer snel belangrijke informatie meegeven aan de mensen waarvoor het waardevol kan zijn.

“Video is de perfecte tool om zeer snel en duidelijk aan iemand te tonen hoe iets werkt of hoe een situatie zich afspeelde.”

 

Waarom zou je als bedrijf gebruik maken van video’s?

Mensen staan op en het eerste wat ze doen is scrollen op sociale media. Wanneer ze op hun werk komen en hun computer open doen bekijken ze vlug even facebook. Lunch pauze of toilet bezoek? vergeet je gsm niet! S’avonds thuiskomen, eten en vlug afwassen om de nieuwste aflevering van je favoriete serie of tv programma te bekijken. Bedtijd? Nog even de laatste virale video’s bekijken op Instagram en Tiktok.

Doorheen de dag wordt er ons op de minst intenstieve manier informatie en entertainment bezorgt. Het enige wat we hoeven te doen is na een aantal seconden verder swipen om de volgende dopamine boost te krijgen. Wanneer u als bedrijf belangrijke info wil delen met uw team, personeel, uw klanten of een mogelijke sollicitant die al een volledige dag bezig zijn met scrollen en het bekijken van korte video’s, zal het zeer moeilijk zijn om hun interesse op te wekken met een lange tekst of een uitputtende presentatie.

Hoe lossen we dit op?

Video is niet alleen voordelig voor extern gebruik, intern heeft het ook enorme voordelen. Als bedrijf is het belangrijk om mensen op de hoogte te brengen en te houden van de laatste vernieuwingen en vooruitzichten van uw bedrijf. Een mail sturen naar iedereen is gemakkelijk en kost weinig moeite maar dit brengt ook met zich mee dat er velen hem nooit volledig zullen lezen, laat staan openen…

In de plaats van deze lange teksten op te stellen, waarom nemen we niet gewoon een video op waarop u op een toffe manier de boodschap meedeelt? Er bestaan voldoende tools die het mogelijk maken om via mail intern een toffe video te sturen naar uw werknemers.

Het gebruik van video op uw website.

Websites zijn hetzelfde verhaal als hierboven vermeld, veel te veel tekst op verschillende pagina’s. Omdat wij bij wiess veel ervaring hebben met het maken van content voor op websites, zijn wij zeer goed op de hoogte over het belang van de juiste plaatsing van video op uw website. Wij weten waar we wat voor video’s moeten plaatsen om uw conversies te verhogen en om uw bounce rate te verminderen.

Het videofyen van uw website kost natuurlijk geld, hoeveel kan u lezen in deze blog.

Heeft u nog verdere vragen over video voor uw bedrijf? Neem dan gerust vrijblijvend contact op en dan bespreken we dit same verder.

 
Vorige
Vorige

Hoeveel kost een bedrijfsfilm?